Video: CarWOW test de nieuwe Nissan Qashqai (2021)De derde generatie van de populaire Nissan Qashqai moet het immense succesverhaal van de compacte SUV verderzetten.

Lees hier onze eigenste rijtest met de nieuwe Nissan Qashqai Mild Hybrid 140 pk!

De Nissan’s compacte SUV werd voorgesteld in 2006 en intussen zijn we aan de derde generatie aanbeland. Goed voor al méér dan vijf miljoen verkochte exemplaren, niet onlogisch gezien de Europese voorliefde voor dergelijke bolides én het feit dat we de Qashqai als trendsetter mogen aanzien.

De nieuwe Qashqai staat op het CMC-C platform wat enerzijds goed nieuws is voor de (toegenomen) binnenruimte en anderzijds voor hedendaagse rijhulp/connectiviteit en veiligheid. En uiteraard werden de personalisatiemogelijjkheden aangedikte met diverse uitvoeringen, maximaal 20” velgen en 11 koetswerkkleuren (waarvan 5 duotone tinten!).

Op motorisch vlak draait het allemaal om de moderne 1.3-liter Mild Hybrid viercilinder benzine. Verkrijgbaar met 140 pk (handbak + voorwielaandrijving) of 158 pk die je zowel met vierwielaandrijving als Xtronic CVT automaat kan krijgen. Later volgt de veelbelovende e-Power aandrijflijn (180 pk) waarbij een 1.5-liter benzinemotor als generator functioneert voor de elektromotor. Een échte EV is er in vorm van de Ariya!

In ruil voor 28.500 euro krijg je van de lokale Nissan verdeler de Qashqai 140 pk MT 2WD Visia mee. Voor de Qashqai 158 pk XTronic 4WD Tekna+ is dat zelfs 45.700 euro!