Video: Carfection test de Volkswagen Golf R (2021)Hoe goed is de 320 pk sterke Volkswagen Golf R, de onbetwiste topversie van de 8ste generatie VW Golf?

De gloednieuwe Golf moet het doen zonder een zuiver elektrische e-Golf, daarvoor is er nu de ID.3. Maar daarnaast is de 8ste generatie van de populaire hatchback voorzien van een frisse vormgeving, (te?) modern interieur, hedendaagse rijhulp/veiligheid en zuinige motoren. Voor wie het wat méér mag zijn is er opnieuw een Golf GTI, Golf GTD en fiscaal aantrekkelijke Golf GTE. Met daarboven nog een feestelijke Golf GTI Clubsport. Maar allemaal moeten ze de duimen leggen voor de nieuwe Golf R.

De nieuwe Volkswagen Golf R is wederom voorzien van de 2.0-liter viercilinder, DSG automaat en 4MOTION vierwielaandrijving. Cijfermatig goed voor maar liefst 320 pk / 420 Nm waarmee 4,7 seconden volstaan om tot 100 km/u te knallen mét launch control. Afhankelijk van je budget ligt de topsnelheid op 250 km/u of 270 km/u. En of je kan spelen met de Drift rijmodus partytrick!

Dankzij de krachtigere prestaties en verbeterde rijhulp is deze Golf R zowaar 17 seconden sneller op de Nürburgring dan voordien. Een op maat gemaakte Akrapovic sportuitlaat zorgt voor een gepaste soundtrack terwijl krachtige remschijven voor de nodige stopkracht zorgen. We kijken even mee met de Britse collega’s van Carfection of je Belgische investering van minimaal 50.830 euro een goed idee is..

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf 1.5 eTSI!