Teaser: Volkswagen Polo GTI facelift (2021)In navolging van Polo facelift komt Volkswagen binnenkort ook met een soortgelijke update voor de sportieve Polo GTI variant.

Eind juni. Dan zal Volkswagen het doek halen van de vernieuwde Polo GTI. Die gaat uiteraard verder op de updates die de klassieke Polo stadswagen recentelijk meekreeg, zijnde een frisse neus/lichtblokken, moderner interieur en hedendaagse rijhulp/veiligheid/connectiviteit. De Polo GTI zal daar een snuifje sportiviteit aan toevoegen, zowel qua vormgeving als qua prestatiepotentieel.

Met de “Once a GTI, always a GTI” baseline geeft Volkswagen de nodige hoop aan de liefhebbers van compacte hot hatches, iets dat Renault (geen Clio RS) en Peugeot (geen 208 GTI) weigeren te doen anno 2021. De Duitsers uit Wolfsburg spreken zelfs over “pure fascinatie en opwinding”. Dat legt de lat (opnieuw) hoog!

Technische details worden er niet vrijgegeven, we gaan er vanuit dat de 2.0-liter TSI viercilinder turbobenzine + DSG automaat + voorwielaandrijving op post blijft. Voordien goed voor 200 pk, een kleine vermogenstoename kan/mag geen probleem vormen. Net zoals aangepaste bumpers waarbij de verlichte honingraatpatroon als mistlist van de grotere Golf GTI duidelijk overkomt.

Meer nieuws in de volgende weken, alles over de vernieuwde Volkswagen Polo staat hierrr. Met een beetje geluk staat het Polo topmodel tegen eind 2021 nog in de showrooms.

Lees hier onze rijtest met de huidige Volkswagen Polo GTI!

Teaser: Volkswagen Polo GTI facelift (2021)