Poll: BMW M3 Berline vs Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (2021)Met 500+ pk, achterwielaandrijving en de nodige sportieve accenten maken zowel de M3 Berline als Giulia Quadrifoglio aanspraak op de titel van “dé sportiefste berline”?

De videovergelijking die sowieso ging komen. En in de toekomst vermoedelijk (opnieuw) nog wel enkele keren en ongetwijfeld met nog kemphanen zoals de RS5 Sportback en C63 S AMG. Een logisch gevolg van de gloednieuwe M3 variant van de nieuwe BMW 3 Reeks Berline generatie. Functionele premium speelvogels!

In de Isle Man of Green (gelikte lanceringskleur!) hoek vinden we de spiksplinternieuwe M3 Berline, hier in de Competition uitvoering waardoor de 3.0-liter zes-in-lijn garant staat voor 510 pk / 650 Nm. Die vloeien via de 8-traps automaat richting de achterwielen, goed voor een 0-100 chrono van 3,9 seconden. En een Belgische vraagprijs van 91.950 euro!

De recent opgefriste Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio zien we hier in een Misano Blue jasje. Eveneens voorzien van achterwielaandrijving, 8-traps ZF automaat en zes cilinders al staan die laatste wel in een V-opstelling. Goed voor 510 pk / 600 Nm waarmee je in 3,9 seconden de 100 km/u mijlpaal aantikt! De lokale Alfa Romeo verdeler zou hiervoor graag 85.400 euro afrekenen.

De Duitse inzending kan uitpakken met een premium merkimago en hightech rijhulpmiddelen, de Italiaan trekt dan weer de kaart van het (prachtige) design en luidkeelse soundtrack. Welke mogen we bij jullie – covid proof – afleveren?

BMW M3 Berline vs Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

View Results

Laden ... Laden ...