Preview BMW iX M SUV 2022Le nouveau BMW est arrivé.

Een sportieve SUV met M badge, voorwielaandrijving voor de 1 Reeks en een gigantische grille voor de 7 Reeks, X7 SUV én 4 Reeks’en, BMW kreeg het voorbije decennium behoorlijk wat (digitale) kritiek te verwerken voor talrijke (gewaarde) keuzes. Ook de lancering van de zuiver elektrische iX SUV kunnen we daar gerust bijrekenen met zijn afwijkende benaming en behoorlijk unieke vormgeving. Al zal niemand daar over 10 jaar nog moeilijk over doen!

De BMW iX SUV is als topversie (boven de iX3) voorzien van twee elektromotoren en een grote 100 kWh batterij, goed voor 500 pk, 0-100 in 5 seconden en 600+ km rijbereik. Maar wat als BMW M zich ook bezig zou houden met elektrisch wagens? De komt van een BMW M plug-in hybride werd stiekem reeds aangegeven, maar zouden ze zich ook wagen aan de iX?

Photoshoptalent X-Tomi laat ons hier alvast zien hoe een iX M er zou kunnen uitzien met een agressieve grille, grote velgen, grijpgrage remmen en brede heupen. Interieur(voor)beelden zijn er niet maar je mag er prat op gaan dat er véél alcantara, chroom, koolstofvezel en contrastende rode stiknaden aanwezig zijn én dat er verlichte M badges in de sportzetels prijken.

Preview BMW iX M SUV 2022

De BMW iX zoals je hem midden 2021 in de showrooms kan terugvinden: