Belgische prijs Volkswagen Golf GTD (2020): vanaf 40.595 euroDe nieuwe Golf GTD met 200 pk heeft zijn prijskaartje.

Nadat Volkswagen eerder het reguliere gamma (benzine/diesel, al dan niet met mild hybrid techniek) commercialiseerde was het recentelijk de beurt aan de sportieve Golf GTI. Die kan de jouwe zijn voor net geen 39.000 euro (in basisvorm), voor wie anderzijds de nodige kilometers zal doen (aan een iets rustiger tempo) kan een Golf GTD misschien wel interessant(er) zijn. Deze kost je minimaal 40.595 euro.

Net zoals andere leden van de 8ste generatie (!) Golf familie kan de nieuwe Golf GTD terugvallen op een herkenbaar (maar fris) design, moderner interieur, hightech infotainment en handige rijhulp/veiligheidsmiddelen. Door voor de GTD te kiezen krijg je nog diverse sportieve accenten mee.

De 2.0-liter viercilinder turbodiesel zorgt op zijn beurtvoor 200 pk / 400 Nm (137 g/km CO2 WLTP) die richting de voorwielen vloeien, dit via de 7-traps automaat met dubbele koppeling. Nul-naar-honderd doe je in 7,1 seconden, bij 245 km/u bereikt de Golf GTD zijn topsnelheid.

Volkswagen meent dat 5,1 liter diesel volstaat om 100 km af te leggen, dankzij een brandstoftank van 50 liter moet je met deze sportieve (doch functionele) Golf GTD dicht in de buurt van de 1.000 km autonomie komen!