Productie Skoda Enyaq iV van start (2020)De zuiver elektrische Skoda Enyaq iV loopt vanaf heden van de band in Mladá Boleslav.

In de Skoda Mladá Boleslav productiefaciliteit (Tsjechië) rolde tot voor kort de Fabia, Octavia, Kamiq, Karoq en Scala, vanaf nu mogen we daar de zuiver elektrische Enyaq iV bijrekenen. Op termijn willen de Tsjechen maar liefst 350 exemplaren per dag van de elektrische crossover bouwen. Tegelijk is het een primeur dat er wagens op de MQB (compact modulair platform) en MEB (elektrisch modulair platform) op één lijn van de band rollen. Daarvoor werd er maar liefst 32 miljoen euro geïnvesteerd!

De Enyaq is de eerste zuiver elektrische Skoda (de Citigo-e iV even buiten beschouwing gelaten) die vanaf de lente 2021 beschikbaar zal zijn in België. De consument heeft keuze tussen vijf verschillende uitvoeringen op basis van de aandrijflijn (achterwiel- of vierwielaandrijving), de batterijcapaciteit, de elektrokracht en (op termijn) een volwaardige Enyaq iV RS topmodel! Bestellingen zijn reeds mogelijk vanaf 34.500 euro.