Teaser: McLaren Artura (2021)De nieuwe generatie McLaren sportwagen heeft een normale(re) naam en doet het met een geëlektrificeerde V6 benzinemotor!

De meest toegankelijke modellen bij McLaren zitten in de Sports Series familie. Bij de lancering gingen ze nog als MP4-12C Coupé door het leven, op het einde werd dat gelukkig iets toegankelijker met 620R of 600LT Spider. Een gloednieuwe opvolger staat klaar in de coulissen en zal op diverse vlakken breken met de huidige Sports Series tradities, begin 2021 wil de Britse sportwagenbouwer starten met de verkoop dus een volledige onthulling is nakende.

McLaren liet intussen wel al weten dat er achterop Artura zal prijken, ze stappen dus af van hun numerieke benamingen (die direct het aantal pk’s aangaven). Tevens wordt het bestaande platform én de 3.8-liter V8 ingewisseld voor een lichtgewicht architectuur met V6 … die minstens even krachtig zal zijn, reken dus op 600+ pk! De aanstormende McLaren Artura zal ook iets (40 kg) zwaarder zijn, dit omdat ze de zescilinder zullen elektrificeren (plug-in hybride of klassieke hybride). Je zal dus een handvol (50?) kilometers zuiver elektrisch, fluisterstil en vooral én emissievrij kunnen doen.

Meer info volgt in de komende weken/maanden!

Lees hier onze rijtest met de McLaren 570S Spider!

Teaser: McLaren Artura (2021)