Officieel: Mercedes-Maybach S-Klasse (2020)

Officieel: Mercedes-Maybach S-Klasse Z223 (2020)Ook het beste kan blijkbaar nog wat beter.

De nieuwe S-Klasse overtreffen op vlak van luxe, comfort, gadgets, uitstraling en afwerking is geen gemakkelijke opgave, toch wil Mercedes het proberen voor de nog luxueuzere S-Klasse Maybach topversie (codenaam: Z223). Deze richt zich op een héél beperkt maar ook zéér exclusief koperspubliek die enkel en alleen maar het beste willen. Geen idee waarom dan een reguliere S-Klasse niet zou volstaan … maar bijvoorbeeld in China wordt de Maybach aanzien als statussymbool.

De Mercedes-Maybach S-Klasse heeft een 18 cm langere wielbasis, extra binnenruimte die volledig de achterste inzittenden ten goede komen. Extra features zijn ondermeer massagezetels en nek/schouderverwarming achterin, noise canceling 4D audiosetup, exclusieve afwerkingsdetails, slimme Matrix LED lichtblokken (die informatie kunnen projecteren!), instelbare werk/chillverlichting, …

Vermogende klanten kunnen desgewenst voor een duotone koetswerkkleur kiezen met een prachtige karakterlijn als “scherprechter”, hiervoor zijn ze in Factory 56 maar liefst één week bezig. Nog wat indrukwekkende weetjes: maar liefst 253 LED’s zitten er in de sfeerverlichting en in het beste geval staan er 18 airbags paraat. En dankzij de vierwielsturing kan je opmerkelijk scherp/direct sturen met deze Duitse brok luxe van 5m47!

Momenteel is niet duidelijk met welke motorisaties de S-Klasse Maybach zal gecommercialiseerd worden, de vorige versie was er enkel als S580 met de 4.0-liter V8 benzinemotor. In de belangrijkste afzetmarkten (lees: China, Amerika, Rusland, Emiraten, …) zal Mercedes dit jaar nog de eerste exemplaren afleveren, Europa zal tot begin 2021 moeten wachten. Prijzen zijn er op dit moment nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...