Officieel: Lamborghini Huracan STO (2020)

Officieel: Lamborghini Huracan STO 640 pk RWD (2020)Hoe hardcore wil je jouw Lamborghini Huracan STO graag hebben?

De meest straffe Huracan is niet meer de Performante (Spyder) maar zoals verwacht de Huracan STO (Super Trofeo Omologata). Deze heeft een directe (bloed)band met de Huracan Super Trofeo EVO en GT3 Squadra Corse racewagens en komen dus enkel en alleen met achterwielaandrijving!

De 5.2-liter V10 is in deze configuratie 630 pk / 565 Nm sterk en heeft voldoende aan 3 seconden om 100 km/u aan te tikken, na 9 seconden zit je aan 200 km/u. Bij 310 km/u is het gedaan met accelereren, krachtige Brembo remschijven zorgen ervoor dat je behoorlijk snel opnieuw stil staat. Qua rijmodi heb je de keuze tussen STO (openbare weg), Trofeo (circuit) en Pioggia (neerslag).

Met een leggewicht van slechts 1.340 kg kan de Huracan STO een meer dan aantrekkelijke pk/kg gewichtsverdeling voorleggen! Daarvoor werd er zo goed als overal koolstofvezel (en andere lichte exotische materialen) gebruikt, aan de buitenzijde valt dan weer snel de riante spoiler, agressieve bumpers, extra verluchting, knappe velgen én blitse luchthapper op!

De launch spec omvat een Blue Laufey kleurstelling met California Orange accenten, koolstofvezel zetels en een vierpunts(race)gordel, een directe verwijzing naar het drievoudig succes (2018-2019-2020) tijdens de 24 Hours van Daytona. Maar ook hier is zo goed als alles mogelijk dankzij het Ad Personam personalisatieteam.

Bestellingen voor een eigen Lamborghini Huracan STO kan je doorgeven bij Lamborghini Brussels, voorzie daarvoor wel minstens 301.000 euro!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...