Video: CarWOW test de toekomstige Audi RS e-tron GT (2020)Hoe rijdt het toekomstige vlaggenschip van de elektrische Audi e-tron modellen?

Momenteel kan je bij de lokale Audi verdeler terecht voor een (lokaal geproduceerde) e-tron SUV, e-tron Sportback, e-tron Scooter én een straffere S versie van de eerste twee. Binnenkort mogen we daar een strakke e-tron GT als vlaggenschip bijrekenen (denk aan een elektrische A7 Sportback) … die ook als sportieve/krachtige RS zal komen. Per direct een primeur voor de Audi Sport divisie … die in België alvast een rondje deed op het prachtige circuit van Spa-Francorschamps!

Onze Britse collega Mat Watson van CarWOW mocht – samen met een resem A-influencers – alreeds kennis maken met een prototype/productiemodel. Het interieur moet nog een goed geheim blijven (…) en aan de buitenkant heeft de Duitse autobouwer een funky bestickering aangebracht maar het rijgedrag, stuurgevoel en prestatiepotentieel zitten alvast goed (op het eerste zicht). Reken op 600+ pk, een elektrisch rijbereik van 450+ km, 0-100 sprint in ongeveer 3 seconden en basisprijs van ongeveer 140.000 euro, voor de reguliere e-tron GT zou 100.000 euro volstaan.

Nog méér videomateriaal van de Audi RS e-tron GT?