Officieel: BMW M2 CS Racing Cup Benelux (2020)Gentlemen(racers), start your engines!

Goed nieuws voor de autosportliefhebbers én racepiloten (m/v/x mét talent), BMW BeLux staat de handen in elkaar met BMW Nederland en specialist M Track Experience voor een gloednieuw M2 CS Racing Cup kampioenschap! In 2021 staan er op vier circuits (Zolder, Spa-Francorchamps, Zandvoort en Assen) 5 events gepland met elk 3 delen: twee korte stints van 25 minuten en langere wedstrijd van 60 minuten mét pilootwissel. Het is dus de bedoeling dat je met twee piloten de race aanvat.

Zoals de naam doet vermoeden zullen alle deelnemers met een M2 CS Racing Cup ten tonele verschijnen, een track only versie op basis van de gelimiteerde M2 CS. Dat is de opvolger van de M235i/M240i Racing Cup van weleer en het instapmodel van BMW inzake customer racing.

Ook de M2 CS Racing Cup rekent op de 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor (365 pk of 450 pk) in combinatie met krachtige remschijven, verbeterde koeling, enkele doelgerichte verstevigen, koolstofvezeldak en race-ABS afstelling.

In ruil voor 40.000 à 50.000 euro regelt BMW alles voor jou en voorziet Michelin specifiek rubber, je kan de M2 CS Racing Cup bolide ook zelf aankopen en naar eigen goeddunken gebruiken/inzetten (toch op het circuit).