Taxidienst Uber beschikbaar in Antwerpen, Gent en Leuven (2020)Uber rolt op 9 november de handige UberX taxiservice uit in Vlaanderen.

Nadat Uber zich de voorbije vijf jaar focuste op Brussel (met momenteel 1.800 actieve chauffeurs) plant de Amerikaanse dienstverlener (zegt nooit taxibedrijf) nu – eindelijk! – een uitbreiding richting Vlaanderen. Vanaf maandag 9/11 zou je hier ook in de grotere steden (denk aan Antwerpen, Gent en Leuven) extreem gemakkelijk een taxi reserveren én betalen (aan een eerlijk tarief) via de app (iOS / Android). Mits enige interesse/succes zullen andere steden ongetwijfeld volgen, ook in Wallonië (bijvoorbeeld Namen) zou Uber binnenkort zijn intrede maken.

In deze Coronatijden is het uiteraard van essentieel belang om taxiritten in alle veiligheid en gezondheid te kunnen aanbieden. Daarom mag je enkel achteraan plaatsnemen en is er plexiglas tussen de bestuurder en passagiers, allemaal moeten ze ook een mondmasker dragen. Uber voorziet hun chauffeurs (riders in het vakjargon) van desinfecterende producten om de wagen na elke rit te ontsmetten.

Niet onbelangrijk gezien de juridische malaise met UberPOP in 2015 (waarbij ongeveer iedereen taxichauffeur kon spelen), alle Vlaamse Uber chauffeurs hebben de noodzakelijke licenties. Uber hier zal initieel enkel de UberX (basisversie) uitrollen, erna volgen misschien de luxueuzere UberBLACK en grotere UberVAN beschikbaarheid.

Om de lancering kracht bij te zetten én het zorgpersoneel te ondersteunen in deze moeilijke tijden bieden ze met UberMedics maar liefst 10.000 gratis ritten aan voor ziekenhuispersoneel.

Lees hier onze UberX rijtest!

Uber Brussels lanceert UberVAN [busjes tot 6 personen]