Officieel: Fiat Tipo facelift + Tipo Cross (2020)

Officieel: Fiat Tipo facelift + Tipo Cross (2020)De opgefriste Fiat Tipo biedt heel wat lekkers waaronder een avontuurlijke Tipo Cross uitvoering!

In 2016 lanceerde Fiat de bereikbare “no nonsenseTipo in drie verschillende koetswerkvarianten, zijnde de berline, hatchback en stationwagon (SW). Na wereldwijd 670.000 verkochte exemplaren worden de Tipo’s nu getrakteerd op een facelift waarbij de nieuwe grille (inclusief FIAT voluit geschreven merklogo), strakkere bumpers en LED lichtblokken (voor+achter) opvallen. Uiteraard zijn er ook nieuwe velgen en kleuren (zoals Oceano Blu en Paprika Orange) voorhanden.

Gloednieuw is de avontuurlijke Fiat Tipo Cross die een graantje wil meepikken van de actuele crossoverhype. De Tipo Cross is gebaseerd op de vijfdeurs hatchback maar kan zich onderscheiden met zijn hoogte (+7 cm), bodemvrijheid (+4 cm) en extra bescherming rondom. Voor het echte (offroad)avontuur lijkt zo’n Panda 4×4 wel nog steeds de betere keuze!

Binnenin ondergaat de Fiat Tipo zowel een grondige kwaliteitsinjectie als hedendaagse modernisering. Zo is deze Italiaan voorzien van een 7” digitaal instrumentarium en 10,25” UConnect5 infotainmentsysteem, de nieuwste versie die in de 500e zijn intrede maakte. Denk dus aan draadloze Apple CarPlay / Android Auto integratie, remote updates en handige diensten/toepassingen. Ook het stuurwiel is vernieuwd en de draadloze telefoonlader is bijzonder krachtig (15W) aldus Fiat.

De Tipo komt vanaf nu met de 1.0-liter GSE FireFly Turbo benzinemotor (100 pk / 190 Nm) die de plaats van de ouderwetse 1.4-liter MPI met 95 pk inneemt. Dieselen kan met een  MultiJet viercilinder (1.6-liter?) met 95 pk of 130 pk.

Op vlak van veiligheid en rijhulp wordt de Tipo opgewaardeerd met ondermeer Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assist, Lane Control, Attention Assist, Adaptive High Beam, Blind Spot Assist en Keyless Entry/Go.

Belgische prijzen en een lanceringsdatum volgen later.

Lees hier onze rijtest met de Fiat Tipo 1.4 Turbo Sport!
Lees hier onze rijtest met de Fiat Tipo SW 1.6 MJet!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...