Preview: Audi RS e-tron GT (2020)

Preview: Audi RS e-tron GT (2020)Audi Sport komt met zuiver elektrische RS modellen!

Naast de succesvolle R8 LMS GT2 / GT3 / GT4 racewagens kennen we Audi Sport voornamelijk van de blitse S en RS producten zoals de S3, S4, S5, S6, S7, S8, RS3, RS4, RS5, RS6, RS7 én R8! Van de zuiver elektrische e-tron was er al een sportieve e-tron S maar op termijn moeten we ook échte RS producten krijgen die zuiver op een elektromotor vertrouwen. Een primeur die de e-tron GT zal krijgen.

Tijdens de 24u-uithoudingsrace op Spa 2020 nam een RS e-tron GT prototype de leiding tijdens de formatieronde, begin 2021 moet de e-tron GT werkelijkheid worden. En kort erna zal er een RS topversie komen, vermoedelijk met (minstens) 700 pk en een 0-100 sprinttijd van ongeveer 3 seconden. Hoe ze de klassieke RS vormgeving (brede heupen, honinggraadgrille, ovalen uitlaatmonden, dikke velgen, véél alcantara, …) zullen brengen in elektrovorm met de toekomst uitwijzen.

Audi opende boven de Belgische pre-reservaties voor de e-tron GT, in ruil voor 2.250 euro sta je op de lijst en krijg je en van de eerste exemplaren die in de Böllinger Höfe fabriek (Neckarsulm) van de band rollen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...