Teaser: Volkswagen Golf R (2020)

Teaser: Volkswagen Golf R (2020)We noteren 4/11 in onze agenda voor de onthulling van een nieuwe Volkswagen Golf R.

Volkswagen heeft klaarblijkelijk haast met haar sportieve Golf modellen. Na de relatief snelle lancering van de dynamische Golf GTI en nog dynamischere Golf GTI Clubsport laat de Duitse autobouwer uit Wolfsburg reeds weten dat #MissionR op 4 november 2020 zal voorgesteld worden. Daarmee verwijzen ze uiteraard naar de hete Golf R, afgezien van de T-Roc R die passeert in de Instagram video/aankondiging!

Officieel gaf Volkswagen nog geen details mee omtrent de Golf R, traditioneel gezien hét topmodel van de reguliere Golf. Naar goede R-gewoonte mag je wel een aangedikte vormgeving met vierdelige uitlaat (optioneel van Akrapovic?), blitse velgen en subtiele spoiler verwachten, binnenin siert er ongetwijfeld een hoop alcantara en koolstofezel. De 4Motion vierwielaandrijving zorgt voor een optimale weglegging en de DSG automaat voor supersnelle schakelovergangen.

Volgens de geruchten krijgt de Golf R een 333 pk sterke 2.0-liter TSI benzinemotor mee, in tegenstelling tot de Touareg R die met een plug-in hybride aandrijflijn komt. VW zou wederom werk maken van een Golf Variant R, de natte droom van elke papa/mama!

Update 1/11: de achterzijde!

Teaser: Volkswagen Golf R (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...