Officieel: Renault Megane eVISION (2020)

Officieel: Renault Megane eVISION (2020)De Megane eVISION is de voorbode van een zuiver elektrische Renault Mégane.

De opgefriste Mégane werd met een efficiënte plug-in hybride aandrijflijn alvast geëlektrificeerd, Renault gaat binnenkort nog een pak verder met een zuiver elektrische variant. Daarvan is deze Mégane eVISION alvast een conceptuele voorbode!

Behalve het vooruitzicht van een extra Mégane telg introduceren de Fransen hier ook in primeur het gloednieuwe CMF-EV platform (Common Module Family – Electric Vehicles) dat ze samen met de Alliantie (lees: Nissan en Mitsubishi) hebben ontwikkeld om ook in de toekomst goed in te kunnen spelen op mondiale mobiliteitsbehoeften.

Met enige verbeelding zie hier een aantrekkelijk/futuristisch lijnenspel dat zich eenvoudig kan vertalen in een hatchback, berline én/of crossover koetswerkvorm. Met een lengte van 4,21 meter wil deze Mégane eVISION zowel compact als praktisch voor de dag komen, toch hebben we een lichtblauw vermoeden dat het productiemodel niet standaard op 20” lichtmetalen velgen zal staan.

De voorwielaangedreven Renault Mégane eVISION is voorzien van een 217 pk / 300 Nm sterke elektromotor, dankzij een 60 kWh batterij moet het rijbereik meer dan aanzienlijk worden (lees: 400+ km?). In minder dan 8 seconden haal je 100 km/u, het snelladen gaat nog sneller (tot 130 kW). Met een Wallbox kan je tot 22 kW laden waarmee een volledige laadbeurt minder dan drie uur in beslag neemt.

In 2021 moet de elektrische Renault Mégane werkelijkheid worden!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...