Poll: Polestar 2 vs Tesla Model 3 (2020)

Poll: Polestar 2 vs Tesla Model 3 (2020)Dé elektrische (lease)vraag van 2020 voor wie 55.000 euro ter beschikking heeft!

Tesla zette als eerste automerk volledig in op elektrische auto’s en kon daardoor een riante voorsprong opbouwen. Na de Model S berline en Model X SUV hebben ze intussen zelfs al een derde model, niet toevallig Model 3 gedoopt, in de aanbieding die met een toegankelijkere vanafprijs een nieuwe doelgroep aanspreekt.

Polestar wil dat toevallig ook doen, dankzij de input van het Zweedse / Chinese moederbedrijf konden ze op korte termijn gigantische stappen zetten en staat de Polestar 2 te blinken in de Polestar Spaces. Anno 2020 heb je met het nodige (lease)budget de keuze tussen beide EV kemphanen in afwachting van andere (premium) automerken die in dit segment komen meespelen.

In België is er al een nieuwe Tesla Model 3 vanaf 48.800 euro (Standard Range Plus) met 59 kWh batterij, een autonomie van 430 km (WLTP), 0-100 chrono van 5,6 seconden en topsnelheid van 225 km/u. Met extra budget kan je ook voor de Long Range (580 km) of Performance (0-100 in 3,3 seconden) kiezen.

Polestar is nog maar enkele maanden actief op de Belgische markt en biedt enkel een Twee aan in ruil voor 58.900 euro. In ruil krijg je een 78 kWh batterij, 500 km rijbereik, 0-100 sprint in 4,8 seconden en topsnelheid van méér dan 200 km/u. Wie extra blingbling wil in de vorm van gouden accenten, 20” velgen, krachtige remmen en instelbare Öhlins dempers moet nogmaals 6.000 euro opleggen voor het Performance Pack.

De ene zal een voorkeur hebben voor het strakke design, ecologische zetelbekleding en Android Auto infotainmentsysteem of verkiest juist het minimalistische interieurindeling, hightech rijhulp en zeer doordachte basisarchitectuur. Beiden profiteren van dezelfde fiscale gunstmaatregelen en bieden een comfortabel weggedrag al leggen ze beiden evenzeer hun eigen accenten. Een uitgesproken winnaar is er dan ook niet wat de vraagstelling extra interessant maakt. Gelukkig zijn er vele video’s terug te vinden waarbij beide EV kemphanen tegen elkaar worden gezet.

Polestar 2 vs Tesla Model 3

View Results

Laden ... Laden ...Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...