Officieel: Volkswagen Golf GTI Clubsport (2020)

Officieel: Volkswagen Golf GTI Clubsport mk8 300 pk (2020)De nieuwe Volkswagen Golf GTI Clubsport is maar liefst 300 pk sterk!

Na de onthulling van de meer dynamische Golf GTI, Golf GTD en Golf GTE alternatieven van de achtste generatie Golf is Volkswagen nu begonnen met de lancering van de écht leuke/speelse/snelle varianten. We hadden op een verderzetting van de TCR benaming gerekend maar toch staat er hier een Golf GTI Clubsport te blinken, misschien brengen ze op een later moment nog een nieuwe Golf GTI TCR ten tonele!

De nieuwe Golf GTI Clubsport doet het met een aangepaste grille, 18” tot 19” lichtmetalen velgen, krachtige (rode) remklauwen, functionele maar subtiele spoiler achterop en twee dikke (ovalen) uitlaatmonden, de blitse stickers zijn ongetwijfeld optioneel. Binnenin blijft de sportieve make-over beperkt tot rode contrasterende stiknaden, pedalen in het geborsteld staal, een sportstuur, “premium” sportzetels, grote schakelflippers en een specifiek GTI menu in de standaard Digital Cockpit. In tegenstelling tot de hardcore Clubsport S is er achterin nog steeds een functionele achterbank/kofferruimte voorhanden.

Daar waar de reguliere Golf GTI het moet doen met 245 pk / 370 Nm levert de Golf GTI Clubsport maar liefst 300 pk / 400 Nm (à la Audi S3)! Ook deze vloeien voort uit de 2.0-liter EA888 viercilinder benzinemotor richting de voorwielen, in de Clubsport ben je sowieso aangewezen op de zeventraps DSG automaat. Een nul-naar-honderd sprintje lukt in “minder dan zes seconden” en bij 250 km/u bereik je de gelimiteerde topsnelheid.

Omtrent gewichtsbesparing rept VW geen woord, wel ligt de snelle Duitser 15 mm dichter bij het asfalt en kan je dankzij wat wat meer (positief) camber beter de bocht om. Tevens is er een extra Special rijmodus voorhanden waarbij de ophanging relatief comfortabel blijft maar de motor/versnellingsbak wel scherper reageren. De nieuwe Golf Clubsport doet een rondje Nürburgring daarmee zowaar 13 seconden (!) sneller dan een reguliere Golf GTI!

Een Belgische vanafprijs of lanceringsdatum is nog niet vrijgegeven, wel zou de productie niet gelimiteerd worden zoals bij de vorige Clubsport S wel het geval was. Later zal er ook nog een Golf R bijkomen, nog steeds met vierwielaandrijving én vermoedelijk 333 pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...