Teaser: Audi e-tron GT (2020)

Teaser: Audi e-tron GT (2020)De elektrische Audi e-tron familie krijgt (zeer) binnenkort een GT topmodel!

Bij Audi Brussels rollen momenteel de e-tron SUV en e-tron Sportback van de band, desgewenst in de sportieve (en 503 pk sterke) e-tron S topversie. Om geheel politiek correct te zijn is er ook nog de e-tron Scooter én is de volledige onthulling van de e-tron GT topversie nabij gezien de eerste pre-productiewagens reeds van de band rollen.

Audi bouwt de e-tron GT in de fabriek van Neckarsulm (waar ook de R8 sportwagens geproduceerd worden) wat direct moet zorgen voor een hogere positionering in het gamma. Je zou het kunnen zien als een zuiver elektrische A7 Sportback … maar een Taycan met geringde Audi badge voorop is misschien accurater. Reken dus op ongeveer 500 pk, sub 5 seconden voor de 0-100 sprint en een prijskaartje van gemakkelijk 120.000 euro. In ruil krijg je wel een blitse bolide met allerhande moderne gadgets, iets dat de GT Concept al mooi aangaf.

Een specifiek gadget is de progressieve elektronische soundtrack aangezien EV’s vanaf nu verplicht een akoestische waarschuwingssysteem (AVAS) moeten hebben om zwakke weggebruikers op lage snelheden te waarschuwen. Via de optielijst (…) kan je een extra (grote!) luidspreker achteraan krijgen die voor een nog intensere soundtrack (binnen+buiten) zorgt.

Nog voor de jaarwisseling moet de productie écht van start gaan in Duitsland, de onthulling van de Audi e-tron GT kan dus niet al te lang meer uitblijven.


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...