Teaser: Subaru BRZ (2020)

Teaser: Subaru BRZ (2020)YAY, we krijgen een nieuwe (en betaalbare) sportcoupé van Subaru.

Met de BRZ had Subaru tussen 2012 en 2020 een compacte, betaalbare en vooral speelse coupé in de catalogus staan waarvoor ze samenwerkten met Toyota (GT86). Niet de krachtigste of meest indrukwekkende keuze in het segment maar wel eentje die de nodige betrokkenheid kon bieden dankzij de aantrekkelijke basisingrediënten (achterwielaandrijving + atmosferische boxermotor + manuele versnellingsbak).

De eerste generatie BRZ werd intussen op pensioen gestuurd en de (hoopgevende?) geruchten worden nu bevestigd door de Japanners zelf, zeer binnenkort (herfst 2020) moet de onthulling van een nieuwe BRZ (op hetzelfde platform) al plaatsvinden! Om te voldoen aan de moderne noden (lees: strenge emissienormen) zal er waarschijnlijk gebruik gemaakt worden van een 2.4-liter turbobenzine (250 pk?) … en op termijn zelfs een 300+ pk sterke BRZ STi topversie! Ook bij Toyota mogen we op termijn een nieuwe GT86 (als GR86 door het leven zal gaan?) verwachten.

Lees hier onze rijtest met de Subaru BRZ facelift!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...