Verplichte reddingstrook creeert een veilige doorgang voor de hulpdiensten (2020)

Verplichte reddingstrook creeert een veilige doorgang voor de hulpdiensten (2020)Dankzij een reddingsstrook (in Duitsland ook wel Rettungsgasse genoemd) moeten hulpdiensten sneller door de file geraken.

Om een veilige en vooral vlotte doorgang te creëren voor hulpdiensten (politie, brandweer, medisch personeel, …) is het vanaf donderdag 1 oktober verplicht om preventief een reddingstrook te vormen bij filevorming. Dus ook wanneer er geen hulpdiensten in de buurt zijn! Het systeem bewees eerder zijn nut in Duitsland (de geroemde Rettungsgasse), Luxemburg en Zwitserland en wordt dus nu ook in België ingevoerd.

Defecte voertuigen op de pechstrook zorgen dankzij de reddingstrook ook niet meer voor (extra) vertraging of oponthoud. Motorrijders mogen van de reddingstrook gebruik maken om zich door de file te banen.

Een reddingsstrook moet gevormd worden op alle wegen (autosnelwegen, bepaalde gewestwegen en ringwegen) met 2 rijstroken of meer per rijrichting. Hoe sneller de hulpdiensten ter plaatse zijn, hoe beter ze hulp kunnen bieden en hoe vlotter het ongeval afgehandeld kan worden. En zo het verkeer terug normaliseren.

Boetes voor het niet vormen van de reddingsstrook kunnen oplopen tot 174 euro! Meer info bij de politie of wegenenverkeer.be.

Verplichte reddingstrook creeert een veilige doorgang voor de hulpdiensten (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...