Officieel: Renault Arkana (2020)

Officieel: Renault Arkana coupe crossover (2020)Renault introduceert de Arkana crossover coupé dan toch in Europa!

Sinds 2018 kan je in Rusland een Renault Arkana kopen, een crossover coupé (lees: Captur met aflopende daklijn). Een (West) Europese introductie stond initieel niet op de planning maar daar komen de Fransen nu op terug, gezien de enorme SUV voorliefde hier lijkt dat geen onlogische beslissing.

De Renault Arkana staat op het flexibele CMF-B platform dat ook onder de nieuwe Clio en nieuwe Captur zit, toch is hij met een lengte van 4,57 meter een pak (34 centimeter) groter. Hij is zelfs iets langer dan de Kadjar SUV! Dankzij een bodemvrijheid van 19 centimeter moet de Arkana ook zonder kleerscheuren enig avontuur zien te overleven. In de koffer past er hier 513 liter bagage … tenzij je voor de E-TECH Hybride variant met slechts 438 liter laadvolume kiest.

Het interieurdesign werd wel volledig overgenomen van de nieuwe Captur, inclusief digitaal dashboard, verticaal gepositioneerd infotainmentsysteem en de riante lijst aan (optionele) gadgets op vlak van rijhulp, connectiviteit, multimedia en veiligheid.

Renault zal de Arkana (initieel?) aanbieden in België als klassieke (zelfopladende) hybride met 140 pk, in tegenstelling tot de Captur die als 160 pk sterke E-TECH Plug-in Hybrid komt. De 1.6-liter benzinemotor krijgt hulp van twee elektromotoren en de innovatieve versnellingsbak (met F1 technologie). Later volgt ook de 1.3-liter TCe turbobenzine met 140 pk / 260 en 12V-microhybridesysteem. Een volwaardige Arkana RS topversie lijkt er niet te komen, wel kan je sportieve opsmuk krijgen door te kiezen voor het RS Line uitrustingsniveau.

De productie van de Renault Arkana werd toegewezen aan de fabriek van Busan (Zuid-Korea) waar ook de technisch gerelateerde Samsung XM3 gebouwd wordt. Begin 2021 moet hij in België arriveren aan een nog ongedefinieerde vanafprijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...