Officieel: Audi A3 Sportback 30 g-tron (2020)

Officieel: Audi A3 Sportback 30 g-tron CNG (2020)Ook de nieuwe Audi A3 Sportback komt in een milieuvriendelijke aardgas (CNG) versie!

Audi vergroot het motorenaanbod van de nieuwe A3 Sportback met een nieuwe g-tron uitvoering die op aardgas (CNG) of biomethaan én benzine loopt. Wagens op aardgas/biomethaan zijn bijzonder economisch (lage brandstofkost) en klimaatvriendelijk (beperkte uitstoof van CO2 en fijn stof).

Net zoals voordien ligt er een 1.5-liter TFSI viercilinder (131 pk / 200 Nm, 96 g/km CO2) in het vooronder die de nodige wijzigingen onderging om zo efficiënt mogelijk op aardgas te lopen. De kracht loopt via de zeventraps S-Tronic automaat met dubbele koppeling richting de voorwielen. De nieuwe Audi A3 Sportback 30 g-tron doet 0-100 km/u in 9,7 seconden en aalt een topsnelheid van 211 km/u.

Drie ijzersterke CNG tanks bieden een totale capaciteit van 18 kg waarmee je 445 km (WLTP) ver moet geraken, mocht je daarna niet direct een CNG-tankstation vinden kan je beroep doen op een (reserve)benzinetank van 9 liter, in België zijn er momenteel 140 tankstations terug te vinden.

Visuele verschillen zijn er niet te bespeuren behalve de g-tron badges rondom en achter de tankklep, in de digitale tellerpartij krijg je uiteraard mooi de beschikbare hoeveelheid aardgas te zien. In de koffer van de A3 Sportback 30 g-tron past er nog 280 liter bagage, met de achterbank plat wordt dat 1.100 liter.

Tegen de herfst van 2020 start Audi met de verkoop van de nieuwe A3 Sportback 30 g-tron, breng daarvoor minstens 30.600 euro (inclusief btw) mee naar je favoriete verdeelpunt. Naast de A3 Sportback is er ook een A4 Avant en A5 Sportback in een g-tron (CNG) uitvoering.

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Audi A3 Sportback 35 TFSI 150 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...