Productie Mercedes S-Klasse (2020) van start!

Productie Mercedes S-Klasse (2020) van start!Mercedes produceert de gloednieuwe S-Klasse luxelimousine in de hypermoderne/efficiënte Factory 56 productiefaciliteit!

De onthulling van een nieuwe Mercedes is altijd groot nieuw, wanneer het gaat om de zevende generatie S-Klasse dan is het dubbel feest. Het prestigieuze vlaggenschip van Das Haus introduceert zoals voordien nieuwe technologie/techniek op van van veiligheid, connectiviteit, rijhulp en design terwijl het geheel nog altijd potsierlijk oogt en zéér luxueus/comfortabel is. Speciaal voor de veelbelovende S-Klasse heeft Mercedes de nieuwe Factory 56 productiefaciliteit opgetrokken (binnen de fabriek van Sindelfingen) die minstens even indrukwekkend is.

Afgezien van de oppervlakte (220.000 vierkante meter) en de constructie (meer dan 6.000 ton staal én veel daglicht) maakt de Mercedes Factory 56 indruk met zijn doorgedreven digitalisering, duurzaam karakter (CO2 neutraal!), efficiëntie, kwaliteitscontrole, bestuurderloze transportsystemen en flexibele productieplanning. Klanten worden op de hoogte gehouden met “live updates” tijdens de bouw.

Initieel rolt de nieuwe S-Klasse (reguliere en verlengde wielbasis) hier van de band met klassieke benzine- en dieselmotoren, op termijn kan de toekomstige S580e plug-in hybride, luxueuzere Maybach uitvoeringen en zuiver elektrische EQS hier zonder problemen bijkomen. De montagehal is bovendien 100% flexibel, zowaar alle Mercedes modellen kunnen in de kortst mogelijke tijd geïntegreerd worden in de lopende productie, dit op basis van de vraag (van compacte auto’s tot SUV’s)!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...