Preview: Mercedes SL Roadster (2021)

Preview: Mercedes SL Roadster R323 (2021)In zonnige omstandigheden test Mercedes de nieuwe generatie SL Roadster op de openbare weg!

Desondanks cabrio’s steeds minder en minder populariteit genieten heeft Mercedes toch groen licht gegeven voor de ontwikkeling van een nieuwe SL Roadster dakloos topmodel. De nieuwe generatie (codenaam: R323) zou ergens in 2021 het levenslicht moeten zien én terug beroep doen op een stoffen dak. De uitgaande SL had een hardtop.

Na het nodige testwerk op het eigen circuit van Immendingen stuurt Mercedes de SL prototypes nu de openbare weg op en is eveneens zo vriendelijk of daarvan officiële beelden (“spyshots”) te voorzien. Heel vele is daarvan niet af te leiden gezien de stevige camouflage, wel is het twijfelachtig of er méér dan twee zitplaatsen aanwezig zullen zijn. Eerdere geruchten spraken over een 2+2 layout.

De ontwikkeling van de nieuwe SL Roadster werd toevertrouwd aan de specialisten van AMG wat de nodige invloed zal hebben op de rijdynamiek van het eindproduct. Onderhuids deelt de toekomstige SL de nodige techniek (MSA platform, stuurgevoel, motoren …) met de nieuwe generatie AMG GT die voor 2022 op de planning staat. Nadien zou er dan een compactere SLC volgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...