Officieel: Abarth 595 Scorpioneoro (2020)

Officieel: Abarth 595 Scorpioneoro (2020)Abarth komt met een gelimiteerde 595 Scorpioneoro special edition.

Wanneer je gamma momenteel enkel uit een gepeperde Fiat 500 bestaat (gelanceerd in 2007!) moet je spitsvondig zijn en elke week/maand de creativiteit aanwenden om een speciale editie voorstellen. Met de 595 Scorpioneoro als recentste wapenfeit.

De Abarth 595 Scorpioneoro is een hommage aan de Abarth A112 Gold Ring (aka Targa Oro) uit 1979 en deelt dezelfde zwarte koetswerkkleur (al kan je ook kiezen voor blauw, wit of grijs) met gouden accenten (striping, badges, logo en 17” lichtmetalen velgen) én vlag motief op het dak. Het zwarte thema werd ook doorgetrokken voor het interieur met een sinistere bekleding en gouden inscriptie voor de hoofdsteun. Een gelimiteerde badge op de middentunnel en gepersonaliseerde matten zorgen voor de finishing touch.

Motorisch blijft de Abarth 595 Scorpioneoro trouw aan zijn 1.4-liter T-Jet benzinemotor met 165 pk /230 Nm en een manuele versnellingsbak. Voor wie wil – geen aanrader – is er een gerobotiseerde sequentiële transmissie (mét schakellepels) optioneel beschikbaar.

Slechts 2.000 exemplaren van de 595 Scorpioneoro zal Abarth bouwen, in België te verkrijgen vanaf 26.890 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...