Dit is de basis voor de volgende generatie (hybride!) McLaren’s (2021)

Dit is de basis voor de volgende generatie (hybride!) McLaren's (2021)Deze lichtgewicht voertuigarchitectuur is de basis voor de volgende generatie McLaren’s.

Momenteel is McLaren druk in de weer met de Elva, 620R, Speedtail en aanstormende 765LT Spider maar tegelijk kijken de sportieve Britten uit Woking ook naar de toekomst. Zo hebben ze reeds een gloednieuw platform dat vanaf 2021 de basis zal vormen voor een resem nieuwe modellen, inclusief (plug-in) hybride varianten. Zelfs een zuiver elektrische McLaren behoort tot de mogelijkheden.

Voor een exclusieve (lees: kleine) autoconstructeur als McLaren moet de architectuur (ook wel platform genoemd) bij voorkeur flexibel en licht zijn. Daarom hebben ze de volledige ontwikkeling daarvan in house gedaan bij McLaren Composites Technology Centre (Sheffield), koolstof is nog steeds het basisingrediënt wat de stijfheid ten goede komt. Vanaf volgend jaar moeten we daarvan de eerste (veelbelovende) vruchten zien!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...