Vlaamse Overheid maakt werk van 28 nieuwe snellaadlocaties (2020)

Vlaamse Overheid maakt werk van 28 nieuwe snellaadlocaties (2020)Extra budget voor extra (krachtige) laadpalen langs de Vlaamse autosnelwegen.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) investeert een half miljoen euro in de versnelde installatie van extra snellaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen langs Vlaamse autosnelwegen. Daarvoor werd een lijst opgesteld van 28 interessante locaties, strategisch gelegen nabij carpool- of park&ride parkings. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal daarvoor ruimte ter beschikking stellen.

Elf locaties krijgen prioriteit (= dubbele subsidiebedragen, tot 24.000 euro) omdat ze langsheen het Trans-Europees Transport Netwerk (TEN-T) liggen. De Vlaamse Overheid wil zo zorgen voor een dekking van minstens één krachtige EV snellader binnen een straal van 50 km. Dat zal essentieel zijn voor de publieke interesse aan te wakkeren en de vergroeiing van het wagenpark te bekomen aldus de Vlaams minister van Mobiliteit.

De volledige lijst van nieuwe snellaadlocaties staat hier.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...