Officieel: Maserati Quattroporte Trofeo (2020)

Officieel: Maserati Quattroporte Trofeo (2020)Naast de 530 pk sterke Quattroporte GTS komt Maserati ook met een Quattroporte Trofeo topmodel, goed voor 580 pk!

De opgefriste Maserati Quattroporte was tot voor kort beschikbaar met een 3.0-liter zescilinder benzine (350 pk of 430 pk), 3.0-liter zescilinder dieselmotor (250 pk of 275 pk) en een 4.0-liter V8 benzine (530 pk). Eind dit jaar mogen we daar de Quattroporte Trofeo topversie bijrekenen die net zoals de Ghibli Trofeo rekent op een 580 pk / 730 Nm sterke V8 die zijn oorsprong kent bij de collega’s van Ferrari (en meer specifiek in de Roma, Portofino en F8 Tributo’s). Goed voor een 0-100 chrono van 4,5 seconden en topsnelheid van 326 km/u.

De Maserati Quattroporte Trofeo komt met enkele subtiele visuele verschillen zoals nieuwe achterlichten (geïnspireerd op de 3200GT van weleer), 21” lichtmetalen velgen en rode accenten in de verluchtingsgaten op de flanken. Binnenin krijg je een groter/beter infotainmentsysteem (10,1”) en een extra straffe Corsa rijmodi.

Daarmee zijn er intussen drie volwaardige Trofeo topmodellen te verkrijgen bij Maserati in de vorm van Ghibli Trofeo, Quattroporte Trofeo en Levante Trofeo. Prijzen van de twee nieuwelingen zijn nog niet beschikbaar.

Lees hier onze rijtest met de Maserati Quattroporte 3.0 V6 Diesel!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...