Officieel: Audi S3 Sportback + S3 Berline (2020)

Officieel: Audi S3 Sportback + S3 Berline (2020)De nieuwe Audi S3 modellen doen het met 310 pk.

De eerste beelden die Audi officieel vrijgaf omtrent de nieuwe generatie A3 Sportback was een S3 met een hoop camouflage, nu krijgen we alle informatie en knap beeldmateriaal mee van de sportieve S3 in vijfdeurs Sportback en vierdeurs Berline vorm.

Onderhuids blijven écht grondige wijzigingen uit (hetzelfde platform en aandrijflijn als voordien), op visueel vlak oogt de nieuwe Audi S3 een pak strakker dankzij de prominente grille, grotere luchthappers, zijspiegels in “alulook” en vierdubbele uitlaat achteraan. Standaard rolt de S3 ook op 18” velgen, desgewenst groeien die tot 19”. De kleurrijke Python Yellow (S3 Sportback) of Tango Red (S3 Berline) behoren tot de gelimiteerde lanceringseditie (Edition One).

Binnenin volgen de S modellen uiteraard de grondige vernieuwing die de A3 Sportback en A3 Berline ingezet hebben met méér technologie, rijhulp, veiligheid en connectiviteit. Potente krachtbron of niet, de S3 Sportback en S3 Berline bieden nog steeds het nodige gebruiksgemak met respectievelijk 325 liter en 370 liter bagage, met de achterbank plat kan dat zelfs oplopen tot 1.145 liter!

Onder de motorkap ligt de gekende EA888 viercilinder oftewel de 2.0-liter TFSI benzinemotor, goed voor 310 pk / 400 Nm in combinatie met de zeventraps S-Tronic sportautomaat en quattro vierwielaandrijving. Daarmee zit je in 4,8 seconden aan 100 km/u, bij 250 km/u is de topsnelheid bereikt.

Om de dynamische inborst van de nieuwe S3’s te benadrukken voorziet Audi een 15 mm verlaagd sportonderstel, wie adaptieve dampers wil moet richting de optielijst. Aan reguliere gadgets/rijhulp om het leven aangenaam te maken uiteraard geen gebrek.

De eerste exemplaren worden in oktober afgeleverd, snel contact opnemen met je favoriete Audi verdeler is de boodschap om een van de eerste exemplaren op de kop te tikken. Zorg tegen dan voor minimaal 47.500 euro (S3 Sportback) of 48.600 euro (S3 Berline).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...