Preview: de nieuwe Mercedes S-Klasse (2020)

Preview: de nieuwe Mercedes S-Klasse (2020)Mercedes is (zo goed als) klaar met een gloednieuwe – en veelbelovende – generatie (W223) van haar vlaggenschip, de S-Klasse.

Met een gigantisch gamma kan je bij de Mercedes verdeler ongetwijfeld iets vinden dat perfect voldoet aan jouw wensen/noden. Voor staatshoofden, CEO’s en hoogwaardigheidsbekleders is er sinds jaar en dag de S-Klasse luxelimousine die als waardig Das Haus vlaggenschip functioneert. Zelden zag je zoveel luxe, comfort, veiligheid, uitstraling, betrouwbaarheid en een hoogwaardige afwerking.

De zesde generatie S-Klasse (codenaam: W222) is gelanceerd in 2014 en werd intussen al enkele keren opgefrist, in Stuttgart (Mercedes HQ) maken ze zich klaar voor de onthulling van de nieuwe variant (W223) begin september. De nieuwe S-Klasse moet uiteraard nog beter worden op alle vlakken maar tegelijk ook vasthouden aan zijn klassieke voorkomen, tegelijk wil Mercedes haar #1 positie in het premium segment nogmaals in de verf zetten met enkele hightech innovaties.

Denk ondermeer aan een gloednieuw 3D dashboard, ongeziene (geluids)isolatie, gigantisch head-up display, airbags achterin, scherp meedraaiende achterwielen (= wendbaarheid), vergevorderde parkeerassistentie en een verticaal infotainmentsysteem (en uitschuivende deurklinken) zoals we reeds zagen bij de Tesla Model S. Als volwaardige concurrent voor die laatste zal Mercedes eveneens een zuiver elektrische EQS topversie lanceren.

Youtuber (en Mercedes #1 fanboy) RokenR (ook wel Mr AMG of Remove Before Race) mocht alvast kennis maken met een (gecamoufleerd) prototype en deelt alvast enkele interessante details. Voor nog méér informatie en officieel beeldmateriaal moeten we nog tot 2/09 geduld hebben.

Lees hier onze rijtest met de gefacelifte Mercedes S400d!
Lees hier onze rijtest met de gefacelifte Mercedes S450!


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...