Belgische prijs Toyota Yaris (2020) vanaf 17.760 euro

Belgische prijs Toyota Yaris (2020) vanaf 17.760 euroDe vierde generatie Toyota Yaris kent zijn prijs!

Met een gloednieuw platform, karaktervolle(re) uitstraling en nieuwe technologie/rijhulp/veiligheid/connectiviteit staat de vierde generatie Toyota Yaris te poppelen om zich vanaf september te presenteren aan de consument. Dit nog steeds met een compacte inborst, ruim/bruikbaar interieur, wendbaar rijgedrag, zuinige motoren en de nodige personalisatiemogelijkheden (flashy duotone kleurstellingen!). En op termijn ook die veelbelovende (en bijzonder hete) Yaris GR!

De Yaris is Toyota’s best verkopende model in Europa en de Japanners willen maar al te graag dat succes verder zetten, mooi te zien aan de scherpe vanafprijs. Zo betaal je minstens 17.760 euro voor de nieuwe Yaris, hetzij met de bestaande 1.0-liter driecilinder benzine (72 pk, manuele vijfbak). Interessanter is de gloednieuwe 1.5-liter driecilinder benzinemotor (technisch gezien afgeleid van de aangename 2.0-liter uit de Corolla, C-HR en co). Die is 125 pk sterk en is te krijgen met een manuele zes-versnellingsbak of CVT transmissie. Zo’n Yaris 1.5 VVT-IE is er vanaf 19.380 euro.

Toyota gelooft nog steeds bijzonder hard in de klassieke hybride en komt dan ook met een nieuwe Yaris Hybrid die ook gebaseerd is op de 1.5-liter driecilinder (116 pk) en hulp krijgt van een elektromotor en lithium-ion batterijpack. Die laatste is behoorlijk klein maar kan dankzij de geperfectioneerde hybride techniek (vierde generatie eveneens) zich snel opladen, Toyota claimt zelf dat je in stadsverkeer het grootste deel van de tijd emissievrij zal kunnen rijden naast een veel schappelijker verbruik en CO2 uitstoot. De Yaris Hybrid heeft een Belgische vanafprijs van 21.300 euro.

Afhankelijk van welke motorisatie je kiest komt de nieuwe Toyota Yaris met een Dynamic, Iconic, Style, Premiere of Elegant uitrustingsniveau naast de basisversie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...