Belgische prijs BMW iX3 (2020) vanaf 69.950 euro

Belgische prijs BMW iX3 (2020) vanaf 69.950 euroHoe graag wil je die zuiver elektrische BMW iX3 SUV?

Aan keuze geen gebrek bij de nieuwe X3 SUV, zo biedt BMW hier keuze tussen diverse diesels (vanaf 44.950 euro, sDrive18d), benzinemotoren (vanaf 46.700 euro, xDrive20i), plug-in hybride (vanaf 57.900 euro, xDrive30e), de M40i (vanaf 71.175 euro) én de X3 M (vanaf 90.900 euro). Sinds kort mogen we daar misschien wel de meest interessante versie bijrekenen, de 100% elektrische iX3 (Model Inspiring, vanaf 69.950 euro) die in China reeds van de band rolt.

Voor net geen 70.000 euro krijg je van BMW een praktische en herkenbare vormgeving met ondermeer LED koplampen, blauwe accenten rondom, aerodynamisch geoptimaliseerde 19” velgen, dakrails en de adaptieve ophanging. Toekomstige klanten hebben momenteel gratis de keuze tussen een metaalkleur (zwart, grijs, grijs, wit, blauw of rood), zelden zagen we de Duitse premiumconstructeur zo vrijgevig.

Binnenin omvat de standaarduitrusting de BMW Live Cockpit Professional, elektrische kofferklep, lederen sportstuur en automatische airco met drie zones naast de Driving Assistant Pack Professional en Parking Assist Pack rijhulpmiddelen.

Onderhuids zit een hightech 74 kWh batterijpack die voor een rijbereik van 450 km (WLTP) moet zorgen, wie enkel in de stad vertoeft moet daar vlot bovenaan. De elektromotor levert het volledige vermogen (286 pk) aan de achteras. Niemand minder dan Hans Zimmer zorgde voor een spannende soundtrack, kwestie van de zwakke weggebruikers te waarschuwen.

Naast de “Model Inspiring” basisversie is er ook een rijkelijker uitgerust alternatief in de vorm van Model Impressive (vanaf 76.400 euro). Vermoedelijk komen er op termijn nog versies van de iX3 met kleinere en/of grotere (?) batterijen/rijbereik/prijskaartje.

De BMW iX3 komt meespelen in het segment van de zuiver elektrische premium SUV’s en richt daardoor zijn pijlen op de Audi e-tron SUV, Mercedes EQC en Jaguar I-Pace. Met een soortgelijk prijskaartje, formaat en rijbereik hopen de Ford Mustang Mach-E en Tesla Model Y (op termijn) hier ook aan te sluiten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...