Teaser: Maserati Ghibli Trofeo + Quattroporte Trofeo (2020)

Teaser: Maserati Ghibli Trofeo + Quattroporte Trofeo (2020)Maserati werkt aan (V8 powered?) Ghibli en Quattroporte topmodellen.

Recentelijk lanceerde Maserati met de Ghibli Hybrid haar eerste geëlektrificeerd model waarbij een kleine elektromotor de nieuwe 2.0-liter viercilinder waar nodig helpt, binnenkort mogen we aan de andere kant van het vermogensspectrum een interessante nieuwigheid verwachten. Want de Italiaanse Drietand kondigde de Ghibli Trofeo én Quattroporte Trofeo aan!

De Trofeo benaming kennen we van bij de Levante Trofeo, het topmodel van de praktische SUV waarbij een luidkeelse 4.0-liter V8 de aandacht opeist. Of ze dezelfde krachtbron in de compacte Ghibli en luxueuze Quattroporte zullen lepelen moet duidelijk worden op 10 augustus, daarmee zouden ze hun pijlen wel rechtstreeks kunnen richten op de high performance AMG’s, RS’en en M’s van de Duitse premiummerken.

Behalve een potente krachtbron met 450+ pk zal de Ghibli Trofeo en Quattroporte Trofeo ook voorzien worden van een sportieve make-over, denk aan een agressieve grille, grote velgen, luidkeelse uitlaatmonden, (subtiele?) spoiler en veel alcantara/chroom/koolstofvezel binnenin in combinatie met rode contrastende stiknaden. Diverse technische upgrades met het oog op een betere rijdynamiek sluiten het Trofeo verhaal af.

Meer nieuws volgt op maandag 10/08!

Lees hier onze rijtest met de Maserati Ghibli V6 350 pk!
Lees hier onze rijtest met de Maserati Quattroporte V6 Diesel 275 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...