Officieel: Lamborghini Essenza SCV12 (2020)

Officieel: Lamborghini Essenza SCV12 (2020)De krachtigste Lamborghini ooit gaat als (track only) Essenza SCV12 door het leven en krijgt 830 pk mee.

Lamborghini was duidelijk jaloers op het LaFerrari FXX en komt nu met de Essenza SCV12 ten tonele. Een (hardcore!) supersportwagen die enkel op het circuit mag en daar de strafste prestaties kan/zal neerzetten, tegelijk is het vermoedelijk de (laatste) zwanenzang van de huidige Aventador generatie.

De bestaande (en atmosferische!) 6.5-liter V12 levert hier maar liefst 830 pk, al dat vermogen vloeit via een sequentiële zesbak naar de achterwielen! Die zijn voorzien van aangepast Pirelli rubber (19” vooraan, 20” achteraan) en grijpgrage Brembo remschijven. De reusachtige spoiler achterop is bijzonder functioneel, aan 250 km/u zorgt die – tezamen met allerhande aerodynamische aanpassingen – zowaar voor 1.200 kg aan downforce.

Slechts 40 exemplaren van de Essenza SCV12 zal Lamborghini bouwen en nadien mooi verzorgen, het is namelijk de bedoeling dat de Italiaanse sportwagenbouwer de wagen bijhoudt (in een gloednieuwe faciliteit) en voor jou klaarmaakt voor speciale/exclusieve SCV12 trackdays. Via een speciale applicatie zou je vanop afstand wel kunnen meekijken, de betere babyfoon dus.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...