Officieel: Skoda Slavia Concept – Scala Spider (2020)

Officieel: Skoda Slavia Concept - Scala Spider (2020)Een groep van 31 getalenteerde studenten bouwde voor Skoda de Slavia Concept, een cabrioversie op basis van de Scala!

Als eerbetoon aan het dakloze 1100 OHC (sportwagen)prototype uit 1957 kwam het Skoda Acadamy team dit jaar met de Slavia Concept op de proppen, reeds het zevende model dat door studenten ontwikkeld werd voor de Tsjechische autobouwer. Snel naar de lokale Skoda verdeler lopen is nergens voor nodig, momenteel zijn er geen productieplannen.

De Skoda Slavia Concept werd ontworpen in de designafdeling te Mladá Boleslav waarbij de twee powerdomes op het achterdek, sportuitlaat, aangepaste wielkastverlichting en de 20” XTREME velgen (van de Kodiaq RS) direct in het oog springen. Met een lengte van 4,36 meter is de Slavia Concept exact even lang als een reguliere Scala, met een leeggewicht van 1.210 kg is hij iets lichter.

Onder de motorkap ligt de 1.5-liter viercilinder benzine met 150 pk die zijn vermogen via de zeventraps DSG automaat aan de voorwielen levert. De kleurstelling omvat White Crystal Blue met Black Magic accenten.

Wie het Tsjechisch machtig is en actief deel wil uit maken van het achtste Skoda Acadamy product kan voor meer informatie terecht op hun website: www.sou-skoda.cz

Lees hier onze rijtest met de Skoda Scala 1.0 TSI 110 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...