Ginion Group verkleint ecologische voetafdruk met 1.870 zonnepanelen (2020)

Ginion Group verkleint ecologische voetafdruk met 1.870 zonnepanelen (2020)De Ginion Group en ENGIE Solutions slaan de handen in elkaar en gaan voor duurzaamheid!

De Ginion Group (met ondermeer BMW, MINI, Ferrari, Volvo, Rolls-Royce en McLaren vestigingen in België) zet sterk in op klantentevredenheid en een onberispelijke service, tegelijk focussen ze ook hard op de bescherming van het milieu. Om die nobele gedachtegang om te zetten in een tastbaar geheel/project werden er maar liefst 1.870 zonnepanelen geïnstalleerd, verspreid over 6 vestigingen. Tezamen goed voor een totale oppervlakte van 0,5 hectare en vermogen van 567 kW per jaar wat ongeveer evenveel is als het verbruik van 150 gezinnen én goed is voor CO2 besparing van 210 ton per jaar!.

Gezien auto’s dé core business van Ginion Group is en blijft werd er innig samengewerkt met ENGIE Solutions (de nieuwe B2B tak van energieproducten ENGIE). Zij regelende alles (van installatie tot onderhuid én zelfs de volledige financiering), Ginion Group kan de geproduceerde elektriciteit aan een kleine vergoeding gebruiken in haar vestigingen, mocht er daarna nog energie over zijn vloeit deze terug naar elektriciteitsnet. Daarmee creëert dit project een reëel voordeel voor het milieu én de consument.

Minder tastbaar/zichtbaar maar wél van essentieel belang voor de ondersteuning van de biodiversiteit zijn de vijf bijenkolonies (!) van de Ginion Group die in 2017 het levenslicht zagen. Alle vestigingen zijn actief betrokken in dit project door het planten van specifieke zaden/bloemen die voedsel opleveren voor de bijen. Ongetwijfeld een extra feelgood momentje wanneer je bij Ginion Group een leuke (sport)wagen koopt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...