Preview: Volkswagen Golf R (2021)

Preview: Volkswagen Golf R (2021)Opnieuw komt Volkswagen met een Golf R topmodel op basis van de nieuwe Golf.

De Golf GTI mag dan nog net wat bekender (en iconischer) zijn, bovenaan de pikorde staat de Golf R en die hiërarchie zal Volkswagen ook respecteren bij de achtste generatie Golf. Na de lancering van de reguliere Golf met TSI en TDI motoren kregen we reeds de Golf GTI, Golf GTD en Golf GTE plug-in hybride. Een nieuwe generatie Golf TCR staat wederom op de planning maar erna – medio 2021? – zal VW de Golf R topversie presteren!

Gezien de Tiguan R en Arteon (Shooting Brake) R beiden op de 320 pk sterke 2.0-liter TSI benzinemotor rekenen gaan we er vanuit dat de Golf R (mk 8) dezelfde bouwstenen krijgen, misschien valt het vermogen zelfs nog wat hoger (330 pk?) uit.. Een automatische DSG transmissie en 4MOTION vierwielaandrijving behoren tot de standaarduitrusting.

Designmatig zal Lapiz Blue uiteraard de lanceringskleur worden in combinatie met een aangescherpte voorbumper, grote velgen met grijpgrage remschijven, subtiele spoiler en vierdelige (Akrapovič?) uitlaatmonden! Binnenin kiest de Duitse autobouwer uit Wolfsburg voor véél alcantara, chroom en koolstofvezelaccenten. Dit in combinatie met enkele technische wijzigingen om het geheel écht scherp te laten sturen zonder aan de bruikbaarheid van de Golf te raken. Of er opnieuw een Golf R Variant in de pijplijn zit is nog niet geweten.

Deze digitale preview van KDesign AG komt vermoedelijk zéér dicht in de buurt van de uiteindelijke Golf R!

Lees hier onze rijtest met de 310 pk sterke Volkswagen Golf R (2017)!

Preview: Volkswagen Golf R (2021)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...