Officieel: Lamborghini Sian Roadster (2020)

Officieel: Lamborghini Sian Roadster (2020)Lamborghini bouwt slechts 19 exemplaren (!) van de dakloze Sian Roadster met 819 pk.

Op het Autosalon van Frankfurt pronkte Lamborghini vorig jaar (2019) met de blitse Sian FKP37 als eerbetoon aan de overleden Ferdinand K. Piëch (oprichter van de grote VAG familie). Met slechts 63 exemplaren sowieso een zéér exclusieve sportwagen die 819 pk perst uit de atmosferische (!) 6.5-liter V12 die op zijn beurt profiteert van (milde) hybride ondersteuning (48V boordnet). Opvallend genoeg maken ze daarvoor geen gebruik van een batterij om de overvloedige energie op te slaan, wel voorzien ze de Sian FKP37 van supercondensators!

Nu gaan de Italianen uit Sant’Agata Bolognese de dakloze tour op met de Sian Roadster die met slechts 19 exemplaren zowaar nog exclusiever is. Vlug contact opnemen met Lamborghini Brussels is verloren moeite, allemaal hebben ze reeds een eigenaar gevonden. Die zullen perfect kunnen profiteren van de heerlijke soundtrack en de indrukwekkende prestatiecijfers (0-100 in 2,9 seconden en een topsnelheid van 350 km/u). De vanafprijs werd niet meegeven maar reken op gemakkelijk enkele miljoenen euro.

Niet onbelangrijk, de Lamborghini Sian Roadster heeft – net zoals de Centenario Roadster – géén dak. Uiteraard niet onlogisch voor een cabrio maar in meer regenachtige regio’s (België bijvoorbeeld…) is een afneembaar dakpaneel, softtop of nooddakconstructie toch altijd mooi meegenomen…

Met de Sian luidt Lamborghini het einde van de Aventador-generatie aan al krijgen we eerst nog een extreme SCV12 trackversie met 830 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...