Officieel: Audi Q4 Sportback e-tron Concept (2020)

Officieel: Audi Q4 Sportback e-tron Concept (2020)Audi maakt werkt van een elektrische Q4 Sportback.

Op het Autosalon van Genève 2019 presenteerde Audi de Q4 e-tron Concept, anderhalf jaar later is er nog steeds geen zicht op een tastbaar productiemodel. Wel benadrukken de premium Duitsers uit Ingolstadt hun torenhoge (elektrische) ambities want naast een Q4 e-tron willen ze ook een Q4 Sportback e-tron lanceren. De voorbode daarvan is deze Q4 Sportback e-tron Concept!

Audi wil op deze manier haar toekomstige klanten (ruimschoots) te tijd geven om na de denken welke compacte elektrische SUV versie ze willen. Qua breedte en wielbasis zijn er geen verschillen, de Q4 Sportback e-tron Concept (én de latere productieversie) is wel één cm langer en lager. Die strakke coupé vormgeving maakt hem net wat karaktervoller en meer uitgesproken.

De 305 pk sterke aandrijflijn van de Audi Q4 Sportback e-tron Concept omvat één kleine elektromotor vooraan (102 pk / 150 Nm) en een grotere achteraan (204 pk / 310 Nm) wat resulteert in quattro vierwielaandrijving. De 82 kWh grote batterij met zorgen voor een rijbereik van 450 km à 500 km (WLTP) terwijl je in optimale omstandigheden van 0-100 kan accelereren in 6,3 seconden. De topsnelheid ligt op 180 km/u.

De Audi Q4 Sportback e-tron Concept trekt de aandacht naar zich toe met blitse 22” lichtmetalen velgen en vooral de Kinetic Grey lakkleur (metaalkleur én tegelijk parelmoerkleurig) die afhankelijk van de lichtinval een groene schijn krijgt. De onderste delen van het koetswerk zijn in het donkergrijs gelakt wat de breedte en de horizontale oriëntatie van de architectuur van het model moet benadrukken. Waarvan akte Audi!

De grotere e-tron SUV, e-tron Sportback én bijhorende S topversies rollen bij Audi Brussels van de band (#kooplokaal), voor de massaproductie van de Q4 e-tron’s zullen ze vermoedelijk naar het thuisland kijken. Met een vanafprijs van ongeveer 40.000 euro willen ze premium elektrisch SUV (Coupé) rijden opnieuw wat toegankelijker maken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...