De voor- en nadelen van Private Lease

De voor- en nadelen van Private LeaseIs private lease écht zo interessant als het lijkt?!

Private lease is één van de meest onbezorgde manieren van autorijden. Je rijdt in een gloednieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Dit maandbedrag is afhankelijk van de soort auto die je kiest en de contractduur. Je hoeft naast het vaste maandbedrag enkel en alleen je brandstof, je parkeertickets, je verkeersboetes en de carwash te betalen. Alle overige kosten zoals de autoverzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatiekosten worden door de leasemaatschappij betaald. Mocht er onverhoopt wat mis zijn met jouw private lease auto dan wordt direct vervangend vervoer geregeld. Je weet dus precies waar je financieel aan toe bent. Daarbij heb je altijd de beschikking over een betrouwbare en nieuwe auto. Na afloop van je private lease contract lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij en ben je vrij om weer een nieuw leasecontract aan te gaan en voor een gloednieuwe auto te kiezen.

De nadelen van private lease
Ondanks private lease bijna alleen maar voordelen heeft zijn er echter wel een aantal kleine nadelen te noemen. Het grootste nadeel is de financiële verplichting. Bij het aangaan van een private lease contract moet je jezelf goed beseffen dat je iedere maand het afgesproken bedrag dient te betalen. Ook als je een keer een maand hebt waarbij het financieel wat zwaarder is. Bedenkt dus goed of je daadwerkelijk aan deze voorwaarden kunt voldoen, ook wanneer je bijvoorbeeld in de ziektewet terecht komt, tijdelijk niet kunt werken of in het ergste geval ontslagen wordt. Ook zijn er nog wel wat andere kleine puntjes die vaak beschreven staan in de kleine lettertjes. Voordat je kiest voor een bepaalde leasemaatschappij is het verstandig om de volgende punten in de algemene voorwaarden op te zoeken:
Alles over private lease lees je op https://www.autonomer.nl/private-lease/

Het aantal te rijden kilometers met jouw leaseauto
Waar je bij een gekochte auto niet op het aantal kilometers hoeft te letten wat je rijdt is dat bij het rijden in een lease auto wel verstandig. Bij het afsluiten van je private lease contract moet je een serieuze schatting maken van het aantal kilometers die jij per jaar gaat rijden met jouw leaseauto. Wanneer je meer kilometers rijdt dan vooraf afgesproken is, kan de leasemaatschappij hiervoor extra kosten in rekening brengen. Lees dus, voordat je kiest voor een bepaalde leasemaatschappij, in de voorwaarden wat hierover de afspraken zijn.

Private lease is een verkapte lening
Door een private lease contract aan te gaan, ga je als het ware een verkapte lening aan. In de meeste gevallen staat je schuld genoteerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Wil je vervolgens een hypotheek afsluiten dan wordt door de verstrekker de BKR check gedaan. Het kan gebeuren dat je private lease auto van invloed is op het maximale te lenen hypotheekbedrag.

Private lease auto met eigen risico
Ondanks je een private lease auto rijdt voor een all-in prijs, kan het zijn dat bij het rijden van schade een eigen risico van kracht is dat bij sommige leasemaatschappijen oploopt tot wel € 750,- euro. Lees voor het afsluiten van een contract welk bedrag aan eigen risico jouw leasemaatschappij hanteert.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...