Productie BMW 4 Reeks Coupe (2020) opgestart!

Productie BMW 4 Reeks Coupe (2020) opgestart!Feest in de Duitse deelstaat Beieren, de nieuwe BMW 4 Reeks Coupé loopt daar vanaf nu officieel van de band. Dit broederlijk naast de vernieuwde 5 Reeks en 6 Gran Turismo!

Vorige week stonden we nog oog in grille oog met de nieuwe generatie 4 Reeks Coupé op het Circuit van Spa-Francorchamps, intussen laat BMW officieel weten dat de productie werd opgestart. Opnieuw rollen de 4 Coupé’s van de band in de BMW Group Plant Dingolfing, bijna gelijktijdig met de vernieuwde 5 Reeks (Berline, Touring én M5 derivaten) en technisch gerelateerde 6 Gran Turismo.

Alles over de 4 Reeks Coupé (codenaam: G22) staat hier maar in een notendop: een expressieve grille vooraan, aangenaam/vernieuwd interieurdesign, méér binnenruimte (+11 cm in de lengte), moderne gadgets/rijhulp/connectiviteit, performante motoren (vier- en zescilinders, allemaal met automaat) en een aangescherpte rijdynamiek. Al willen we dat laatste wel zelf nog even verifiëren, gezien de innige band met de 3 Reeks Berline en 3 Reeks Touring zal dat anderzijds wel snor zitten. Vanaf de herfst worden de eerste Belgische 4 Reeks Coupé’s afgeleverd, daarvoor moet je minstens 46.000 euro op tafel leggen.

De Dingolfing fabriek is een van de belangrijkste productiefaciliteiten van BMW wereldwijd met ongeveer 18.000 werknemers die vol toewijding de 3, 4, 5, 6, 7 én 8 Reeks’en bouwen. Op termijn zal de zuiver elektrische iNEXT SUV (genre X5) hier ook gebouwd worden net zoals diverse elektrische onderdelen (elektromotoren, batterijen, …) voor alle geëlektrificeerde BMW’s.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...