Zuiver elektrische Polestar 2 maakt Belgische intrede (2020)

Zuiver elektrische Polestar 2 maakt Belgische intrede (2020)De eerste exemplaren van de 100% elektrische Polestar 2 zetten voet op Belgische bodem.

Het eerste wagenfeit van Polestar, de Polestar 1, was een behoorlijk exclusieve (en peperdure) plug-in hybride GT al lijken de commerciële kansen van de Polestar 2 een pak groter. Deze is namelijk een 100% elektrische crossover met een modern lijnenspel en dito interieur.

Desondanks de innige band met de XC40 Recharge worden de Polestar 2’s in China gebouwd en vervolgens over het water verscheept, de eerste lading bereikte reeds Europa én meer specifiek Zeebrugge. Die functioneert vaak als interessante logistieke hub voor overzeese autoleveringen.

De eerste lading Polestar 2’s zijn bedoeld voor Zweden en Noorwegen, na een grondige check in België gaan ze over de weg richting hun noordelijke eindbestemming. Early adopters uit België, Nederland, Duitsland en het Verenigde Koninkrijk moeten nog even geduld hebben, hun exemplaren zijn reeds onderweg en worden hier midden de zomer verwacht. In Zwitserland moeten ze nog wat langer wachten.

Polestar biedt – net zoals die andere elektrische hippe wagenbouwer – een volledig nieuwe totaalervaring op vlak van autoverkoop. In een hippe Polestar Spaces (gelegen in drukke steden) kan je alle informatie krijgen, een passende configuratie maken en desgewenst een testrit reserveren maar ook het volledige verhaal “beter leren begrijpen” waarin design, ecologie en functionaliteit een belangrijke rol spelen.

In ruil voor minstens 59.800 euro krijg je een Polestar 2 met 78 kWh batterijpack, 408 pk / 660 Nm sterke elektromotor en rijbereik van 470 km (WLTP). De dynamische meerwaardezoeker opteert ongetwijfeld direct voor de straffere Performance Pack, naar alle verwachtingen komen er op termijn nog goedkopere uitvoeringen (met kleinere batterij/rijbereik?).

Polestar hoopt wereldwijd ongeveer 30.000 Twee’s te verkopen, de meeste Europese exemplaren daarvan zullen via de Haven van Zeebrugge passeren.

Lees hier alles omtrent de Polestar 2!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...