Apple CarKey maakt zijn opwachting op de vernieuwde BMW 5 Reeks (2020)

Apple CarKey maakt zijn opwachting op de vernieuwde BMW 5 Reeks (2020)“Hey Siri, ontgrendel mijn 530e Berline”.

Allemaal interessante nieuwigheden/aankondigingen vanop de (digitale) Apple Worldwide Developers Conference (WWDC), voor de autosector is langverwachte lancering van de CarKey dé grote nieuwigheid. BMW krijgt hier wederom dé primeur mee nadat ze eerder al de eerste waren voor iPod (!) integratie en draadloze CarPlay.

Via de krachtige NFC technologie van je slimme iPhone (11+) kan jouw wagen ontgrendelen, starten en gelukkig ook vergrendelen. Handig is ook dat je de digitale sleutel kan delen via iMessage (!) met vijf personen (“vrienden”) waarbij je ondermeer de topsnelheid, volume en motorvermogen kan beperken. Apple voorziet de nodige beveiliging via de iCloud beveiliging. Echte hippe vogels kunnen overigens hetzelfde met hun Apple Watch.

Apple denkt gelukkig meer dan 3 seconden na over hun nieuwe gadgets, mocht je iPhone batterij het laten afwegen heb je nog vijf uur de mogelijkheid om van de CarKey gebruik te maken.

De digitale autosleutel in de vorm van Apple CarKey zit reeds ingebakken in de opgefriste 5 Reeks, bijna alle andere BMW modellen (1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 Reeks en X5 (M), X6 (M), X7 én Z4) krijgen deze feature ook mee als hun productiedatum na 1/07 valt. Je iPhone moet minstens een XR, XS of nieuwer zijn, voor de Apple Watch heb je versie 5 of meer nodig.

Later zal Apple CarKey ongetwijfeld opduiken bij andere (premium) automerken.

Apple CarKey maakt zijn opwachting op de vernieuwde BMW 5 Reeks (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...