Preview: BMW M5 Touring (2020)

Preview: BMW M5 Touring (2020)Komaan BMW, bouw nu eens een praktische M5 Touring.

Sinds ’84 kan je bij BMW terecht voor een snelle M5 topversie, deze week werd de huidige (G20/F90) generatie nog getrakteerd op een opfrisbeurt met nieuwe grille/lichtblokken, licht gewijzigde techniek en extra personalisatiemogelijkheden/gadgets. Allemaal in een strakke Duitse verpakking die – wanneer je toch voor een serene koetswerkkleur gaat – relatief subtiel voor de dag komt. Een M5 Touring zou daar nog een hoop praktische bruikbaarheid aan kunnen toevoegen.

Maar BMW ziet geen brood in een M5 Touring (idem dito voor een M3 Touring of volwaardige M7) wegens ongedefinieerde redenen. Ietwat vreemd wat Audi commercialiseert enkel en alleen de praktische RS6 Avant terwijl Mercedes de E63 AMG zowel als Berline en Break aanbiedt.

Traditiegetrouw is er enkel in Europa een voorliefde voor de break, in Amerika en Azië draait het voornamelijk rond de vierdeurs berlines. Ietwat gemiste kans … die de blauw/witte autobouwer uit München hopelijk toch ooit nog eens recht. Photoshopper X-Tomi laat ons op digitale wijze toch zien wat er allemaal mogelijk had geweest.

Lees hier alles over de opgefriste BMW M5 (Competition) Berline!

Preview: BMW M5 Touring (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...