Officieel: Citroen C4 (2020)

Officieel: Citroen C4 (2020)Vroeger dan verwacht komt Citroën naar buiten met de gloednieuwe C4, inclusief een zuivere elektrische ë-C4!

Officieel was de onthulling voor eind juni voorzien maar Citroën kon duidelijk niet meer wachten en kwam alvast met een eerste lading informatie en beeldmateriaal naar buiten. De klassieke vijfdeurs “hatchback” vormgeving gaat op de schop, de nieuwe C4 oogt zoals een hedendaagse crossover moet ogen: iets hoger, bijzonder kleurrijk en met de nodige personalisatiemogelijkheden.

Binnenin prijkt er een minimalistisch geheel met (optioneel?) een digitaal dashboard en riant infotainmentsysteem, voor de algemene functies (zoals de airco!) zijn er gelukkig nog fysieke knoppen voorhanden. Met de licht aflopende (coupé)daklijn oogt de Franse gezinswagen ook direct wat sportiever … maar uiteraard ligt de focus hier 100% op comfort dankzij de “Advanced Comfort” ophanging van ondermeer de C5 Aircross.

De derde generatie Citroen C4 komt met klassieke benzine/dieselmotoren (denk aan de 1.2 PureTech en 1.5 BlueHDI met vermogen van pakweg 90 pk tot 150 pk), optioneel met automaat. Daarnaast is er ook een zuiver elektrische e-C4 die de aandrijflijn overneemt van de Peugeot e-2008, dat omvat een 136 pk sterke elektromotor en riante 50 kWh batterij (rijbereik: 300+ km WLTP).

Op dinsdag 30 juni zal Citroën alle details vrijgeven omtrent de gloednieuwe C4, de eerste leveringen zijn nog voorzien “in de tweede helft van het jaar”. Naar alle waarschijnlijkheid zal de funky C4 Cactus geen opvolger krijgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...