Officieel: Peugeot 308 update (2020)

Officieel: Peugeot 308 update (2020)Peugeot verlengt de levensduur van de 308 en 308 SW met een doordachte update.

De tweede generatie 308 gaat al mee sinds 2013 wat de tijd perfect maakt om met een gloednieuwe versie te komen, Peugeot ziet het blijkbaar anders en voorziet de hatchback (en de praktische SW koetswerkvorm) een update qua aankleding en uitrusting.

Op personalisatie kan je vanaf nu kiezen voor de nieuwe Bleu Vertigo kleurtint, het sinistere Black Pack en nieuwe lichtmetalen velgen, binnenin zijn de nieuwigheden iets ingrijpender met een volledig digitale 10” i-Cockpit tellerpartij. Het infotainmentsysteem is sowieso DAB+ compatibel terwijl het desgewenst ook overweg kan met Apple CarPlay / Android Auto.

Motorisch blijft er keuze tussen de 1.2-liter PureTech (110 pk of 130 pk) driecilinder benzinemotor of 1.5-liter BlueHDI (100 pk of 130 pk) viercilinder diesel. Naast een handgeschakelde zesbak is er ook een acht-traps EAT8 automaat. Sportievelingen kunnen nog steeds terecht bij de 263 pk sterke 308 GTI.

De vernieuwde Peugeot 308 heb je al vanaf 18.216 euro, voor 710 euro méér is dat de 308 SW. Bestellingen worden reeds opgenomen, de eerste leveringen zijn voorzien voor het najaar. Peugeot maakt intussen werk van een nieuwe generatie die (hopelijk) tegen begin 2022 in de showrooms staat.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...