Video: BMW M8 Coupe Competition knalt over de Nurburgring (2020)

Video: BMW M8 Coupe Competition knalt over de Nurburgring (2020)Zelfs een onofficiële tijd van 7 minuten en 32 seconden bewijst dat de strafste BMW M8 Coupé zééééér snel is.

De Nürburgring in de Duitse Eifel is een openbare tolweg (lees: circuit) waarbij de rondetijden over de 20,8 km lange/uitdagende omloop als graadmeter gebruikt wordt om (supersport)wagens onder elkaar wat te vergelijken. Er is geen trofee of fysieke prijs aan verbonden, wel is het van goudwaarde voor de marketingdienst. Dat is dan ook de reden dat automerken het nodige budget voorzien voor hun (hopelijk succesvolle) recordpoging, erna is het hopen dat de concurrentie af ziet van een snelle poging om hun “titel” terug te pakken.

Afgezien van de marketingtechnische Nürburgring records geeft een knappe tijd sowieso wel het nodige prestatiepotentieel weer, zo wist de getalenteerde Christian Gebhardt van Sport Auto’s (een magazine die wel vaker zelf Nürburgringtijden neerzet) een toptijd neer te zetten van 7:32:79 in een straatlegale M8 Coupé in de 625 pk sterke Competition uitvoering.

Ter vergelijking, dat is even snel als de Porsche Carrera GT én sneller als een Pagani Zonda F, Porsche 911 GT2 (997), Ferrari 458 Italia, Nissan GT-R en Lexus LFA! In ruil voor minimaal 175.000 euro heb jij ook een M8 Coupé Competition maar ga aub niet direct richting de Nürburgring voor een eigen recordpoging…

Lees hier onze rijtest met de BMW M850i Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...