Officieel: Alpina B5 en D5 S facelift (2020)

Officieel: Alpina B5 en D5 S facelift (2020)Alpina is al klaar met haar visie op de opgefriste BMW 5 Reeks.

Kort nadat BMW de gefacelifte 5 Reeks in Berline en praktische Touring vorm presenteerde komt Alpina naar buiten met hun veredelde varianten. Deze gaan door het leven als B5 (benzine) en D5 S (diesel) met een karrenvracht aan vermogen en de gekende optische wijzigingen. Denk aan de multispaak velgen, vierdubbele uitlaat, unieke interieurafwerking en subtiele grafische details, desgewenst komen daar nog een setje krachtige(re) remmen bij.

De vernieuwde Alpina B5 rekent – net zoals de kolossale XB7 SUV – op de 4.4-liter V8 met 621 pk / 800 Nm (!), vierwielaandrijving en een “geoptimaliseerde” achttraps automaat. Goed voor een 0-100 sprint in 3,4 seconden en topsnelheid van 330 km/u voor de B5 Berline, de B5 Touring doet het iets trager. Al is “traag” hier misschien het verkeerde woord.

Iets serener is de opgefriste Alpina D5 S met de befaamde 3.0-liter zes-in-lijn turbodiesel. Goed voor 408 pk / 800 Nm, wederom in combinatie met vierwielaandrijving en de automaat. Voor de befaamde stoplichtsprint reken je hier 4,4 seconden en bij 286 km/u bereik je de topsnelheid.

In Duitsland betaal je minstens 117.500 euro voor de B5, de D5 S is er vanaf 92.500 euro. Binnenkort zal BMW zelf ook het doek halen van de M5 Berline facelift, een M5 Touring zal daar niet bij zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...